Memorandum o suradnji i razumijevanju

U prostorijama Ustanove “Centar za socijalni rad Grada Mostara” dana 8.10.2019. godine, u okviru provođenja projekta YOUR JOB u Bosni i Hercegovini, između Ustanove “Centar za socijalni rad Grada Mostara” i Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan potpisan je Memorandum o suradnji i razumijevanju.

Cilj Memoranduma o suradnji i razumijevanju je definiranje odnosa okvira, načela i modaliteta te suradnje, s ciljem njenog učinkovitoga i potpunog ostvarenja tijekom provedbe projektnih aktivnosti u okviru projekta Your Jog. Suradnja između potpisnica ogledati će se u transparentnoj razmjeni informacija, zajedničkom djelovanju, planiranju i provedbi projektnih aktivnosti.

Naime, Caritas Bosne i Hercegovine zajedno sa Caritasom biskupije Banja Luka i Caritasom biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan provodi projekt potpore mladima pri zapošljavanju Your Job.

Cilj projekta je povećanje prilika za zapošljavanje mladih kroz otvaranje savjetovališta za mlade u Mostaru i Banja Luci, radionica profesionalne orijentacije, obuka za aktivno traženje posla, organiziranje seminara za jačanje vještina mladih, programe potpore za stručno osposobljavanje i obrazovanje mladih, pripravničke programe, inkubatore poslovnih ideja i grantove za pokretanje socijalnih poduzeća. Projekt Your Job regionalni je projekt koji se pored Bosne i Hercegovine provodi istovremeno i u Albaniji, Srbiji i na Kosovu kroz mrežu Caritasovih organizacija.

Korisnici projekta su mladi od petnaest do trideset godina, dugoročno zaposleni, registrirani pri zavodu za zapošljavanje, korisnici službe za socijalnu skrb, van sustava obrazovanja i dr.